NeoStrata

Američku kompaniju NeoStrata osnovali su dr Eugene Van Scott i dermatofarmakolog Ruey Yu, poznati istraživači u oblasti dermatologije, zaslužni za brojne patente, naučne radove i istraživanja sa osnovnim ciljem da potpomognu proces stvaranja nove, mlade kože, novog stratuma korneuma.

Kompanija je osnovana 1988. godine, a njeni proizvodi se prodaju u preko 70 zemalja širom sveta. Od 2007. godine NeoStrata proizvodi nalaze se i u apotekama u našoj zemlji.

NeoStrata proizvodi su jedinstveno formulisani za negu različitih tipova i stanja kože.

Preparati za kućnu negu NeoStrata - medicinska kozmetika za negu kože

Preparati za kućnu negu NeoStrata – 
medicinska kozmetika za negu kože

Preparati za kućnu negu NeoStrata - medicinska kozmetika za negu kože

Preparati za kućnu negu NeoStrata – 
medicinska kozmetika za negu kože

Osnovni sastojci su alfa-hidroksi kiseline (AHA), poli-hidroksi kiseline (PHA) i polihidroksi bionske kiseline, od kojih je najpoznatija laktobionska kiselina. Ove kiseline imaju jaka hidratantna i antioksidantna svojstva i deluju dvostruko: popravljaju izgled, teksturu i tonus foto-oštećene kože i štite je od daljeg štetnog dejstva spoljašnjih faktora, a samim tim štite od starenja. Pored popravljanja vidljivih znakova starenja i fotooštećene kože (fine linije, bore, mlitavost i tamna prebojenost kože), preparati NeoStrata koriste se i za tretman različitih dermatoloških stanja, uključujući akne, suvu kožu, hiperkeratoze i hiperpigmentacije.

AHA – Alfa-hidroksi kiseline

Alfa-hidroksi kiseline (AHA) su dobijene iz prirode. To su glikolna, mlečna, jabučna, limunska, bademova kiselina, a popularno se nazivaju i voćne kiseline. Ove kiseline dovode do eksfolijacije površinskog sloja kože i ubrzane obnove ćelija epiderma. U dermu poboljšavaju distribuciju elastičnih vlakana, povećavaju sintezu kolagena pa se stvara mlada, zategnuta i zdrava koža.

PHA – Polihidroksi kiseline

Polihidroksi kiseline, glukonolakton i laktobionska kiselina, imaju sve prednosti AHA. PHA imaju jaka antioksidantna svojstva i prijaju svim tipovima kože, uključujući osetljivu kožu, i stanja kao što su rozacea i atopični dermatitis. Proizvodi NeoStrata su ispitani od strane dermatologa, nisu testirani na životinjama, nisu komedogeni i ne sadrže boje i mirise. Godinama unazad, širom sveta, NeoStrata postavlja najviše standarde u razvoju dermato-kozmetike, aktivno radeći na istraživanju i lansiranju novih preparata, kako za profesionalnu tako i za kućnu upotrebu.

NeoStrata nudi preparate za izvodjenje hemijskog pilinga kože. Ovaj postupak obezbeđuje otklanjanje površinskog sloja kože, stimuliše rejuvenaciju kože i popravlja njen izgled. Hemijski piling je jednostavan i bezbedan medicinski tretman.

Najsavremeniji metod hemijskog pilinga kože je pomoću alfa hidroksi kiselina (eng. AHA) koje se nalaze u prirodi – u voću, kiselom mleku i šećernoj trsci.

Preparati za kućnu negu NeoStrata - AHA piling sistem

Preparati za kućnu negu NeoStrata –
AHA piling sistem

Preparati za kućnu negu NeoStrata - AHA piling sistem

Preparati za kućnu negu NeoStrata –
AHA piling sistem

Najpoznatija je glikolna kiselina, koja daje i najbolje piling rezultate jer ima najmanji molekul i najdublje prodire u kožu. Tretmani ovim kiselinama daju sigurne rezultate, bezbolni su i ne toksični za kožu. Ovaj postupak obezbeđuje otklanjanje površinskog sloja kože, stimuliše rejuvenaciju kože i popravlja njen izgled. Mogu se raditi na licu, dekolteu, grudima, leđima, vratu ili rukama i prilagođavaju se tipu i boji kože. Idealni su za lečenje akni, podmladjivanje, poboljšanje strukture i tonusa kože, smanjenje veličine pora, uklanjanje pigmentnih nepravilnosti i nečistoća sa kože.

Svetski dermatolozi preporučuju jedinstveni NeoStrata hemijski piling

NeoStrata pilinzi odlikuju se maksimalnom bioraspoloživošću i slobodnim kiselinama, zahvaljujući idealnoj pH vrednosti rastvora AHA. NeoStrata piling sistem uključuje različite koncentracije kiselina koje omogućavaju optimalnu jačinu i fleksibilnost u tretmanu pacijenata različitih tipova i stanja kože. Dve nedelje pre pilinga, kožu je potrebno pripremiti za piling. Preporučuju se sredstva za čišćenje kože i kreme za negu kože ( preparati sa AHA ili PHA) kako bi se koža adaptirala i otpočeo proces eksfolijacije. Za postizanje maksimalnog efekta i prijatnosti nakon tretmana savetuje se primena NeoStrata preparata sa laktobionskom ili PHA kiselinama. Tretman pilinga treba sprovoditi u kontinuitetu(6-8 tretmana, sa razmakom od 3-4 nedelje) što u kombinaciji sa adekvatnom kućnom negom dovodi do obnavljanja kolagena i elastičnih vlakana, zatezanja kože i značajnog poboljšanja tena. Hemijski piling je jednostavan i bezbedan tretman sa kojim se postižu izvanredni rezultati.