Go to Top

Mezoterapija

Mezoterapija lica

Mezoterapija lica

Mezoterapija je savremena medicinska metoda podmlađivanja kože lica, vrata, dekoltea i šaka. Mezoterapija podrazumeva ubacivanje različitih aktivnih supstanci mikroinjekcijama u površinske slojeve kože (do kojih ne dopire nijedan preparat za negu) u cilju njenog podmlađivanja, rehidratacije, poboljšanja strukture i redukcije pigmentacija. Sastav aktivnih supstanci “ koktela” zavisi isključivo od stanja kože i efekta koji želimo da postignemo.

Da li mezoterapija boli?

 Mezoterapija je neinvazivna i krajnje delikatna procedura i zato je moraju sprovoditi lekari koji su za to posebno obučeni. Metoda je komforna, minimalno neprijatna ako se tretiraju osetljive regije kao što su nausnice, gornji i donji kapci, šake… Procedura traje oko 30 minuta, a blago zatezanje, peckanje i neznatno crvenilo su normalna propratna pojava kod osetljive kože. Momentalno nakon tretmana možete se vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima.

Koliko tretmana je potrebno?

 Broj i ritam ponavljanja tretmana su vrlo individualni i zavise od potreba samog klijenta, vrste koktela kao i eventualnog kombinovanja sa nekom drugom anti age metodom. Standardni kokteli se aplikuju u seriji od 4 do 6 tretmana na 2 nedelje. Održavanje rezultata isključivo zavisi od želje klijenata, ali neki standard za ponavljanje procedura je od 6 meseci do godinu dana.

Kada treba početi sa tretmanima mezoterapije?

Za mezoterapiju nikada nije rano jer je ovaj tretman najbolji način da se maksimalno odloži pojava bora. Optimalno vreme za prvu mezoterapiju je 25 godina, ali devojke koje su kao veoma mlade počele da koriste solarijum mogu da počnu sa tretmanima mezoterapije i sa 19 godina. Mezoterapija ne zaustavlja proces starenja kože, ali ga bitno usporava. Sama po sebi nije dovoljna pa se često kombinuje sa ostalim anti age procedurama poput hemijskih pilinga, lasera…

Mezoterapija telaMezoterapija tela

Mezoterapija je medicinska tehnika ubacivanja različitih aktivnih supstanci mikroinjekcijama u slojeve kože i potkožno tkivo u cilju eliminacije celulita i zatezanja kože.

Koje su prednosti mezoterapije?

Mezoterapija se u odnosu na druge metode lečenja celulita (ručna masaža, aparati na bazi vakuma, rolanja, ultrazvuka) izdvaja po svojoj efikasnosti i dugotrajnosti rezulatata. Mezoterapija se uspešno može sprovoditi i kod klijenta sa “proširenim venama” kod kojih su sve druge metode kontraindikovane.

Da li posle tretmana postoje neki neželjeni efekti?

Metoda je neinvazivna i komforna, a u zavisnosti od koktela koji se koristi nakon tretmana se mogu javiti peckanje, crvenilo, svrab i blagi otok koji se povlače za par sati. Modrice su normalna propratna pojava, obično nisu velike i nestaju za nekoliko dana (3-7). Svakodnevnim aktivnostima možete se vratiti odmah nakon tretmana.

Koliko tretmana je potrebno?

S obzirom da se aktivne supstance ubacuju direktno u sloj kože iz kog potiče sam celulit metoda je vrlo efikasna. Delujući prvenstveno na jačanje veziva i poboljšanje mikrocirkulacije, koža vrlo brzo postaje zategnuta, glatka, dobija na jedrini čime se gubi fenomen “pomorandžine kore”. Broj tretmana je individualan i zavisi od stadijuma celulita koji se tretira, a prvi rezultati vidljivi su već nakon 2 do 3 tretmana. Procedura traje od 15 do 30 min u zavisnosti od veličine regije koja se tretira. Potrebno je uraditi od 6 do 10 tretmana sa razmakom od 7 do 15 dana, a to isključivo zavisi od vrste koktela.

Ukoliko vodite računa o svojim životnim navikama budite sigurni da ste problem celulita rešili za duže vreme.

Mezoterapija nije metoda za mršavljenje i gubitak kilograma.

LipolizaLipoliza

Lipoliza predstavlja neoperativnu tehniku kojom se vrlo uspešno eliminišu masne naslage (jastučići) sa lica i tela. Kao takva jedina je alternativa hirurškoj liposukciji. Lipoliza podrazumeva ubrizgavanje lipolitika direktno u masno tkivo. Ubodi su minimalno bolni jer se koriste vrlo fine igle.

Da li postoji razlika između lipolize i mezoterapije?

Lipoliza, kao i mezoterapija, nije metoda za gubljenje kilograma. Lipoliza se koristi isključivo kao metoda za reoblikovanje tela. Mezoterapijom se jača vezivno tkivo i bitno utiče na zatezanje kože i eliminaciju celulita, dok se lipolizom doslovno tope masne naslage, jer ubrizgani enzimi dovode do potpune razgradnje masnih ćelija koje se potom iz organizma eliminišu prirodnim putem postepeno kako se ne bi dodatno opterećivao organizam. Kombinacijom ove dve metode dobijaju se najbolji rezultati.

Koliko tretmana je potrebno?

Lipoliza nije “instant” metoda već postepen proces razgradnje masti koji se odvija u okviru 4 do 8 nedelja. Prvi rezultati se iz tog razloga mogu videti tek nakon 3-4 nedelje. Obično se radi od 4 do 6 tretmana u zavisnosti od regije koja se tretira. Lipoliza nije idealna metoda za tretiranje velikih površina jer postoji fiziološki maksimum koji klijent može da primi u okviru jedne procedure. Od ovog fiziološkog maksimuma zavisi koliko manjih regija će biti tretirano u okviru jedne procedure. Tretmani se ponavljaju u razmaku od 7 do 15 dana u zavisnosti od regije koja se tretira i količine enzima koji se ubrizgavaju.

Da li postoje neželjene pojave posle tretmana?

Crvenilo, svrab, modrice i intenzivan otok su normalni propratni efekti lipolize. Otok je najintenzivniji u narednih 24-72h, a potpuno se povlači posle nekoliko dana. Bol je prisutan i podseća na upalu mišića. Intenzitet proratnih efekata zavisi isključivo od osetljivosti i tipa kože.

Kada ne sme da se radi lipoliza?

Kontraindikacije za primenu lipolize su trudnoća, dojenje, dijabetes, autoimune bolesti…

Kakvi rezultati se mogu očekivati?

Lipoliza nije metoda za mršavljenje već procedura kojom se uspešno uklanjaju lokalizovane masne naslage. Lipolizom se ne gube kilogrami već santimetri. Za razliku od drugih metoda kojima se postiže samo smanjenje veličine masnih ćelija, lipolizom se dovodi do smanjenja broja masnih ćelija pa su rezultati trajni ukoliko vodite računa o svojim životnim navikama, a posebno o ishrani.