Go to Top

Hijaluronski fileri

Hijaluronski fileri

Hijaluronski fileri za popunjavanje i korekciju bora na licu su trenutno jedna od najtraženijih anti-ageing procedura jer je minimalno invazivna, jednostvana, prirodnog je porekla, ne izaziva alergijske reakcije a rezultati su vidljivi odmah.

Hijaluronski fileri se sastoje od čiste hijaluronske kiseline. Hijaluronska kiselina je prirodna supstanca koja se nalazi u vezivnom tkivu kože i ima sposobnost da veže i do 500 molekula vode. Godinama dolazi do izraženijeg smanjenja količine hijaluronske kiseline u koži, što uz gubitak volumena vezivnog tkiva dovodi do pojave bora. Hijaluronski fileri nadoknađuju količinu hijaluronske kiseline koja se tokom godina resorbovala. Hijaluronski fileri su, zapravo, hijaluronska kiselina u obliku gela koja se finim, tankim iglicama aplikuje u kožu. Ubrizgavanjem filera nadoknađujemo svoje sopstvene materije koje smo izgubili tokom godina.

Hijaluronski fileri su brza, bezbedna i minimalno invazivna metoda nehirurškog podmlađivanja kojom se postiže potpuno prirodan i mladolik izgled lica. Hijaluronski fileri se mogu aplikovati kod svih tipova kože, kako kod žena tako i kod muškaraca.

Kada se koriste fileri?

Indikacije za primenu hijaluronskih filera su:

  • popunjavnje nazolabijalnih bora
  • popunjavanje “lavlje bore” (bora između obrva)
  • bore smejalice
  • pušačke bore oko usana
  • marionetske bore (linije od usana prema bradi)
  • popravljanje kontura lica
  • popunjavanje i korekcija usana

Koje su prednosti primene hijaluronskih filera?

Hijaluron predstavlja idealnu anti ageing proceduru za eliminaciju bora, popravljanje kontura lica i podmlađivanje vrata, jer osim neposrednog efekta otklanjanja bora, ubrizgavanjem hijalurona postiže se bolja hidratacija i povećava volumen tkiva pa se koži vraća elastičnost, hidriranost i mladalačka svežina.

Da li postoje neželjene pojave posle tretmana?

Procedura ubrizgavanja filera je minimalno invazivna i vrlo jednostvna, dovoljna je samo jedna intervencija koja traje svega 15 do 30 minuta, a rezultati su vidljivi odmah. Savremeni fileri sadrže u sebi lokalni anestetik pa je bol minimalan. Po završetku ubrizgavanja na koži se najčešće ne vide nikakvi znakovi iritacije ili je prisutno samo blago crvenilo na mestima uboda, koje prolazi kroz par sati i moguće ga je pokriti šminkom.

Koliko su trajni rezultati?

U zavisnosti od vrste i količine preparata koji se ubrizgava, tehnike ubrizgavanja, kao i metabolizma organizma zavisi i trajnost rezultata. Obično je u pitanju period od 6 do 9 meseci, dok se redovnim aplikovanjem hijaluronske kiseline ovaj period značajno produžava.