Go to Top

Mene&Moy

Mene&Moy linija francuskih medicinskih hemijskih pilinga

Glycolic Masque Mene&Moy

Mene&Moy brend patentiran je 1985. od strane Romulo Mene, brazilskog kozmetičkog hirurga i Laurence Moy, američkog dermatologa lidera u istraživanju antiageing metoda. Kao plod njihovog dugogodišnjeg istraživanja i rada danas nam je na raspolaganju vrhunska alternativa kozmetičkoj hirurgiji čija efikasnost leži u upotrebi visokih koncentracija aktivnih supstanci, posebno stabilzovanog vitamina C i Glikolne kiseline, koji su sastavni deo svih Mene&Moy proizvoda. Pored preparata za kućnu negu Mene&Moy patentirali su i liniju profesionalnih medicinskih hemijskih pilinga koji se sprovode isključivo u centrima za medicinsku negu kože.

Mene&Moy je jedan od vodećih francuskih proizvođača medicinskih hemijskih pilinga. Glikolna maska Mene&Moy spada u grupu površinskih hemijskih pilinga.  Ova maska smanjuje stratum corneum i otklanja sebum iz pilosebacealnih folikula. Osim toga maska otklanja keratinocite, smanjuje masan izgled tretiranih površina svojim adstrigentnim efektom.

Indikacije za primenu pilinga Glicolyc Masque:

  • Masna i aknozna koža
  • Pojačano lučenje sebuma
  • Proširene pore
  • Redovno čišćenje (nega) lica
  • Priprema za bilo koji drugi piling program
Kontraindikacije:

  • Trudnoća

Glikolna maska Mene&Moy u terapiji akni se primenjuje u seriji od 4-5 tretmana na dve nedelje, a potom se tretman ponavlja po potrebi jednom u par meseci, do potpunog izlečenja. Kada se tretman Mene&Moy Glikolna maska radi kao higijenski tretman u zavisnosti od tipa i stanja kaže tretman se najčešće ponavlja jedanput mesečno ili jedanput u dva meseca.

Prednosti upotrebe ovog hemijskog pilinga je što ne zahteva prethodnu pripremu kože, sam tretman kratko traje oko 15min, ne izaziva iritaciju, crvenilo i perutanje kože. Glikolna maska Mene&Moy je potpuno bezbedna i za primenu  kod jako mlade kože i koristi se u terapiji akni kod tinejdžera. Za maksimalne rezultate pilinga preporučuje se kombinacija sa odgovarajućom kućnom negom.

Terapeuti SkinCare Centra su prošli treninge za primenu Mene&Moy pilova u medicinskoj nezi i poseduju Mene&Moy sertifikat.